autor:

autor

» » Aperitive

Conopida pane

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 conopida, 2 oua, o lingura de faina, sare, piper, ghimbir (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

49 voturi

Mod de preparare

Se desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu faina si condimente. Buchetele se tavalesc prin oul cu faina si se pun la prajit, pina se rumenesc.


Se serveste cald cu legume proaspete (ardei gras, rosii) sau salata verde.
Retete
Alte retete din Aperitive

Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc

17 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive

Conopida pane (arabeasca)

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati) Buchetelele

15 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

49 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • o lingura de faina
  • sare
  • piper
  • ghimbir (optional)

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Cosulete umplute

Cosulete umplute

Batem cele 3 oua cu un praf de sare si piper dupa gust. Adaugam cele 2 linguri de lapte. Adaugam cascaval ras si omogenizam. Tocata

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Friganele la cuptor

Friganele la cuptor

Mult mai simplu de facut decat traditionalele friganele, aceasta reteta nu presupune prajire, iar preparatul iese la fel de gustos.  Aseaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua