autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

CONOPIDA SI GOGOSARI LA OTET(IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cureti gogosarii de cotoare si seminte si ii pui intr-un lighean mare, cu scobitura in sus. Dupa ce pui un rind de gogosari, presari in fiecare caus de gogosar amestec de zahar cu sare. Apoi cureti iar gogosari si pui iar zahar cu sare in ei. Presari si putin otet peste ei. Adaugi din cind in cind si cite o foaie de dafin (sa nu pui multa ca iuteste), ceva hrean taiat fideluta. Printre gogosari pui si conopida buchetele mici. Acoperi bine ligheanul cu o punga sa nu miroase si-l lasi in casa 24 ore. Din cind in cind il amesteci cu grija sa nu farimi gogosarii.Cand se pun in borcane nu se indeasa tare,si deasupra se pune boabe de mustar si crengute de visin,se acopera cu celofan sau capace chiar si de plastic,nu se fierb borcanele. Dupa ce umpli borcanele sa pui capacul si apoi sa hitini bine borcanele sa iasa aerul si adaugi otet pina sus de tot la gura borcanului ca mai scade otetul, mai trag gogosarii. Daca iti ramine otet, pastreaza-l in sticla si peste 3-4 zile desfaci borcanele si completezi cu otet ca nu-i nici o problema.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Dima , 31 august 2013

    trebuie sa fie bun!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • 2,5 kg gogosari
  • o conopida .
  • 500 g zahar
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 750 ml otet
  • foi dafin
  • crengute de visin,hrean.
  • boabe mustar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de veronica

SNITELE DE PIEPT DE PUI DELICATE

Pieptul de pui se taie fasii ,se condimenteaza se amesteca cu iaurtul si se lasa la frigider 1 ora.Se

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne

SALATA DE VINETE CU ROSII COAPTE

Se coc vinetele ,rosiile,ciapa si ardelul iute,se curata de coaja, se pune toate legumele si ustutoiul

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu legume

SALATA DE PASTAI VERZI

Se fierb pastaile 50 minute, dupa racire se da in blender si pastaile si usturoiul, se face o pasta,se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu legume
Fara foto

Carmen Dima

trebuie sa fie bun!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de hribi

Zacusca de hribi

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau doi dovlecei batrani. Nu incercati

225 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi