Cureti gogosarii de cotoare si seminte si ii pui intr-un lighean mare, cu scobitura in sus. Dupa ce pui un rind de gogosari, presari in fiecare caus de gogosar amestec de zahar cu sare. Apoi cureti iar gogosari si pui iar zahar cu sare in ei. Presari si putin otet peste ei. Adaugi din cind in cind si cite o foaie de dafin (sa nu pui multa ca iuteste), ceva hrean taiat fideluta. Printre gogosari pui si conopida buchetele mici. Acoperi bine ligheanul cu o punga sa nu miroase si-l lasi in casa 24 ore. Din cind in cind il amesteci cu grija sa nu farimi gogosarii.Cand se pun in borcane nu se indeasa tare,si deasupra se pune boabe de mustar si crengute de visin,se acopera cu celofan sau capace chiar si de plastic,nu se fierb borcanele. Dupa ce umpli borcanele sa pui capacul si apoi sa hitini bine borcanele sa iasa aerul si adaugi otet pina sus de tot la gura borcanului ca mai scade otetul, mai trag gogosarii. Daca iti ramine otet, pastreaza-l in sticla si peste 3-4 zile desfaci borcanele si completezi cu otet ca nu-i nici o problema.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii