autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Cornulete cu crenvursti

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -1 lingurita zahar, -25 g drojdie, -1 lingurita sare, -150 ml ulei, -300 ml lapte, -500 g crenvursti, -50 g cascaval, -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul intr-o canita pentru a se lichefia. Din faina, drojdie, sare, lapte si ulei, se framanta un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca timp de 1 ora, la cald.


Se imparte aluatul in trei. Pe masa presarata cu faina, se intinde fiecare bucata sub forma unui cerc, care se taie in 8 triunghiuri, pornind din mijloc catre margini. Pe fiecare bucata se pune cate un crenvursti si se ruleaza, formand cornulete.


Se aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa si ea cu ulei, se ung cu ou, se presara cu cascaval ras si se coc la foc mijlociu.
-->
Retete
Alte retete din Aperitive

Cocktail de creveti cu ananas si legume

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se trag

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive

Conopida saseasca la cuptor

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa

5 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Un aperitiv foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Foarte aromate si aspectuoase!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -1 lingurita zahar
  • -25 g drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml ulei
  • -300 ml lapte
  • -500 g crenvursti
  • -50 g cascaval
  • -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

29 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

12 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

KatrinC (Chef de cuisine)

hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Crenvusti in aluat

Crenvusti in aluat

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp, punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite gratinate, cu carne de pui

Clatite gratinate, cu carne de pui

Pentru clatita am amestecat laptele cu oul, am pus faina, 2-3 linguri odata si am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase. Am condimentat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive