autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive cu carne

Cornulete cu crenvursti

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -1 lingurita zahar, -25 g drojdie, -1 lingurita sare, -150 ml ulei, -300 ml lapte, -500 g crenvursti, -50 g cascaval, -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul intr-o canita pentru a se lichefia. Din faina, drojdie, sare, lapte si ulei, se framanta un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca timp de 1 ora, la cald.


Se imparte aluatul in trei. Pe masa presarata cu faina, se intinde fiecare bucata sub forma unui cerc, care se taie in 8 triunghiuri, pornind din mijloc catre margini. Pe fiecare bucata se pune cate un crenvursti si se ruleaza, formand cornulete.


Se aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa si ea cu ulei, se ung cu ou, se presara cu cascaval ras si se coc la foc mijlociu.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Un aperitiv foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Foarte aromate si aspectuoase!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -1 lingurita zahar
  • -25 g drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml ulei
  • -300 ml lapte
  • -500 g crenvursti
  • -50 g cascaval
  • -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

27 voturi    20 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

KatrinC (Chef de cuisine)

hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba.Ii lasam la fiert circa 10-15 min. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Rulada cu carne si spanac

Rulada cu carne si spanac

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale si restul de ingrediente se amesteca

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne