autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Cornulete cu crenvursti

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -1 lingurita zahar, -25 g drojdie, -1 lingurita sare, -150 ml ulei, -300 ml lapte, -500 g crenvursti, -50 g cascaval, -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul intr-o canita pentru a se lichefia. Din faina, drojdie, sare, lapte si ulei, se framanta un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca timp de 1 ora, la cald.


Se imparte aluatul in trei. Pe masa presarata cu faina, se intinde fiecare bucata sub forma unui cerc, care se taie in 8 triunghiuri, pornind din mijloc catre margini. Pe fiecare bucata se pune cate un crenvursti si se ruleaza, formand cornulete.


Se aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa si ea cu ulei, se ung cu ou, se presara cu cascaval ras si se coc la foc mijlociu.
Retete
Alte retete din Aperitive

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Un aperitiv foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Foarte aromate si aspectuoase!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -1 lingurita zahar
  • -25 g drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml ulei
  • -300 ml lapte
  • -500 g crenvursti
  • -50 g cascaval
  • -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

29 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

12 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

KatrinC (Chef de cuisine)

hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Carnea se feliaza in felii subtiri si se bate cu batatorul pentru snitele, se ung cu mustar se condimenteaza, apoi asezam cate o felie

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand, adaugam incet apa minerala si lapte,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne