Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului) punem un pic de gris sau pesmet.
Intr-un vas adanc punem untura, smantana, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si lamaia, apoi adaugam faina cat cuprinde pentru un aluat molicel. Il dam 30 min la rece.
Pe masa de lucru impartim aluatul in 4, intindem o foie subtire, taiem patrate de cca 8-10 cm si apoi triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cu ajutorul unei lingurite, gemul si apoi rulam de la baza spre varf. Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptor. Inca fierbinti se trec prin zaharul pudra si se aseaza pe un platou.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii