autor:

Lia Maria

» » Retete de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h.


Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata se pune putin gem si nuci macinate, se ruleaza, se trec cu partea superioara prin nuca macinata amestecata cu putin zahar tos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Angela_Angi

    Angela_Angi (Bucatar) , 10 aprilie 2014

    le voi incerca si eu daca sunt bune le voi repeta ..

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Mirela Olivia, sa va fie de bine !

  • Fara foto

    Mirela Olivia , 20 noiembrie 2013

    Tocmai ce le-am testat si au iesit absolut delicioase! Multumim pentru reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Sa va fie de bine ! ma bucur ca le-ati incercat si ca v-au placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      arata minunat...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate, le fac mereu cand vreau ceva dulce !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Sunt foarte bune !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Felicitari pentru reteta !

    • Fara foto

      lia , 27 februarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri. Va doresc spor la framantat si pofta la mancat de cornulete...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Extraordinar de bune cornuletele tale de facut in post.Ma bucur ca am gasit aceasta reteta :))

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Sunt foarte bune.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      sunt foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Foarte simplu si foarte apetisante.Felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Interesante si ft simple!Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 gr margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 150 ml apa
  • pt umplut
  • gem de caise
  • nuci macinate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem

1 vot    3 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri

Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Punem oul la fiert pentru 8’ (daca-l vreti tare, asa cum am procedat eu), apoi il transferam intr-un

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Angela_Angi (Bucatar)

le voi incerca si eu daca sunt bune le voi repeta ..

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

6 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se prajesc in ulei la foc potrivit pana

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume