autor:

Lia Maria

» » Retete de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
700 g faina, 250 gr margarina, 1 cubulet drojdie, 200 gr zahar, putina sare, doua pliculete zahar vanilat, 1 lingura coja rasa de lamaie, 150 ml apa, pt umplut, gem de caise, nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h.


Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata se pune putin gem si nuci macinate, se ruleaza, se trec cu partea superioara prin nuca macinata amestecata cu putin zahar tos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h.


Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se int
Retete
Alte retete din Retete de post

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post

Salata de post in straturi

- sfecla se condimenteaza si se asezoneaza cu 2 linguri de ulei de masline si o lingura de zeama

9 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Retete de post

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Angela_Angi

    Angela_Angi (Bucatar) , 10 aprilie 2014

    le voi incerca si eu daca sunt bune le voi repeta ..

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Mirela Olivia, sa va fie de bine !

  • Fara foto

    Mirela Olivia , 20 noiembrie 2013

    Tocmai ce le-am testat si au iesit absolut delicioase! Multumim pentru reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Sa va fie de bine ! ma bucur ca le-ati incercat si ca v-au placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      arata minunat...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate, le fac mereu cand vreau ceva dulce !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Sunt foarte bune !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Felicitari pentru reteta !

    • Fara foto

      lia , 27 februarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri. Va doresc spor la framantat si pofta la mancat de cornulete...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Extraordinar de bune cornuletele tale de facut in post.Ma bucur ca am gasit aceasta reteta :))

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Sunt foarte bune.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      sunt foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Foarte simplu si foarte apetisante.Felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Interesante si ft simple!Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 gr margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 150 ml apa
  • pt umplut
  • gem de caise
  • nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Budinci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Angela_Angi (Bucatar)

le voi incerca si eu daca sunt bune le voi repeta ..

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un vas se amesteca cu un tel foarte bine apa minerala cu ulei pana devine un lichid alb, se adauga zahar amestecand din nou,coaja

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

-Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca.

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje