autor:

Lia Maria

» » Retete de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
700 g faina, 250 gr margarina, 1 cubulet drojdie, 200 gr zahar, putina sare, doua pliculete zahar vanilat, 1 lingura coja rasa de lamaie, 150 ml apa, pt umplut, gem de caise, nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h.


Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata se pune putin gem si nuci macinate, se ruleaza, se trec cu partea superioara prin nuca macinata amestecata cu putin zahar tos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.
Retete
Alte retete din Retete de post

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post

Paste din orez cu sparanghel

Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se

0 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Angela_Angi

    Angela_Angi (Bucatar) , 10 aprilie 2014

    le voi incerca si eu daca sunt bune le voi repeta ..

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Mirela Olivia, sa va fie de bine !

  • Fara foto

    Mirela Olivia , 20 noiembrie 2013

    Tocmai ce le-am testat si au iesit absolut delicioase! Multumim pentru reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Sa va fie de bine ! ma bucur ca le-ati incercat si ca v-au placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      arata minunat...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate, le fac mereu cand vreau ceva dulce !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Sunt foarte bune !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Felicitari pentru reteta !

    • Fara foto

      lia , 27 februarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri. Va doresc spor la framantat si pofta la mancat de cornulete...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Extraordinar de bune cornuletele tale de facut in post.Ma bucur ca am gasit aceasta reteta :))

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Sunt foarte bune.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      sunt foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Foarte simplu si foarte apetisante.Felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Interesante si ft simple!Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 gr margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 150 ml apa
  • pt umplut
  • gem de caise
  • nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Cozonac cu nuca si ciocolata

Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Angela_Angi (Bucatar)

le voi incerca si eu daca sunt bune le voi repeta ..



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam 20 minute apoi scurgem zeama formata Feliile

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri