autor:

andreea84

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de post

Cornulete cu gem si nuca

Autor: andreea84 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: andreea84 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
500 g faina, un pachet margarina/ unt, 3 linguri de zahar,100 ml apa, drojdie, un varf de sare, nuci pisate 50-100 g si gem

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

46 voturi

Mod de preparare

Se aseaza faina cernuta pe plansa de lucru si se face o scobitura in care se pune margarina/untul la temperatura camerei taiat in bucatele, zaharul, sarea, apa, drojdia si nucile.


Se framanta un aluat pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele si se lasa la dospit pana creste in volum (aprox. o ora).


In functie de marimea dorita a cornuletelor aveti doua posibilitati:


- intindeti tot aluatul intr-un strat subtire si o forma circulara si taiati-l astfel incat sa va iasa pana la 16 triunghiuri


- luati bucati mai mici din aluat, intindeti-le asemanator si taiati triunghiuri mai micute


Puneti cate putin din gem pe fiecare triunghi, rulati-l si umpleti tava de copt asezand cornuletele la distanta de min.3 cm unele de altele.


Coaceti in cuptorul preincins 35-45 min la foc mic spre mediu.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

2 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

41 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romanta Nemes , 19 noiembrie 2013

    bun f bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Felicitari !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Cred ca sunt o bunatate.Felicitari pentru reteta.

    • andreea84

      andreea84 (Maestru bucatar) , 25 iunie 2009

      Multzam mult pentru comment-urile pozitive! :) A fost prima data cand am facut eu reteta asta... Le face bunica mea acasa. Mie imi place cel mai mult sa le umplu cu majun de prune si sa fie mai crocante :D Sidy, mi-ai facut un chef sa fac din nou cand le-am vazut si pe ale tale :)... zi-mi te rog cu ce le-ai umplut? :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata minunat...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte bine arata aceste cornulete.Chiar ar trebui sa mai fac si eu din cand in cand....Bravo!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Andreea arata tare bine cornuletele tale...si eu nu am facut cornulete cam de mult timp....

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si mie imi plac!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Foarte frumoase cornuletele!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Ce bine arata....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

46 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un pachet margarina/ unt
  • 3 linguri de zahar,100 ml apa
  • drojdie
  • un varf de sare
  • nuci pisate 50-100 g si gem

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

1. Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem fasii si le lasam la scurs. 2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa peste care

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi