autor:

andreea84

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de post

Cornulete cu gem si nuca

Autor: andreea84 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aseaza faina cernuta pe plansa de lucru si se face o scobitura in care se pune margarina/untul la temperatura camerei taiat in bucatele, zaharul, sarea, apa, drojdia si nucile.


Se framanta un aluat pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele si se lasa la dospit pana creste in volum (aprox. o ora).


In functie de marimea dorita a cornuletelor aveti doua posibilitati:


- intindeti tot aluatul intr-un strat subtire si o forma circulara si taiati-l astfel incat sa va iasa pana la 16 triunghiuri


- luati bucati mai mici din aluat, intindeti-le asemanator si taiati triunghiuri mai micute


Puneti cate putin din gem pe fiecare triunghi, rulati-l si umpleti tava de copt asezand cornuletele la distanta de min.3 cm unele de altele.


Coaceti in cuptorul preincins 35-45 min la foc mic spre mediu.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romanta Nemes , 19 noiembrie 2013

    bun f bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Felicitari !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Cred ca sunt o bunatate.Felicitari pentru reteta.

    • andreea84

      andreea84 (Maestru bucatar) , 25 iunie 2009

      Multzam mult pentru comment-urile pozitive! :) A fost prima data cand am facut eu reteta asta... Le face bunica mea acasa. Mie imi place cel mai mult sa le umplu cu majun de prune si sa fie mai crocante :D Sidy, mi-ai facut un chef sa fac din nou cand le-am vazut si pe ale tale :)... zi-mi te rog cu ce le-ai umplut? :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata minunat...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte bine arata aceste cornulete.Chiar ar trebui sa mai fac si eu din cand in cand....Bravo!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Andreea arata tare bine cornuletele tale...si eu nu am facut cornulete cam de mult timp....

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si mie imi plac!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Foarte frumoase cornuletele!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Ce bine arata....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

44 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un pachet margarina/ unt
  • 3 linguri de zahar,100 ml apa
  • drojdie
  • un varf de sare
  • nuci pisate 50-100 g si gem

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Romanta Nemes

bun f bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post