Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Ingrediente

  • -pentru aluat:
  • 700 g faina alba
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic 7 g drojdie uscata
  • 200 ml iaurt
  • 200 ml zer
  • putina sare
  • -mai avem nevoie de :
  • 200 g unt
  • 50 g untura
  • 1 ou
  • 1 borcan dulceata de gutui( sau orice dulceata tare sau ciocolata, rahat...)

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si ouale.

Framantam bine de tot, acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul.

Untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura.

Pe masa de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.

Fiecare parte o intindem cu sucitorul , in foaie subtire si rotunda si o ungem cu untul amestecat cu untura.Suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa.

Aceasta coca o taiem( impartim) in doua.Fiecare foaie o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca putin. Cuptorul s-a incalzit la 160 de grade C.

Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin.

Coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.

Le lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe farfurie.

Pofta mare sa aveti ! Si o cana cu lapte, linga....

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise