autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu rahat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.


Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore (dar se poate folosi si imediat).


Se intinde pe planseta infainata o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie patrate (mai mici), se pune rahatul taiat betisoare pe mijlocul fiecarui patrat si se fac cornulete.


Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.


Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Erika Katona , 19 mai 2014

    Daca se poate cite gr sa aiba pachetul de margarina? si se poate inlocui margarina cu unt?

  • Fara foto

    pop maria , 13 octombrie 2013

    o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt

  • Fara foto

    Little MissMing , 13 septembrie 2013

    Am incercat reteta de vreo 3 ori. Cornuletele mi-au iesit excelent de fiecare data. Multumesc Clementina pentru reteta aceasta minunata, fara praf de copt. :)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

145 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare faina (circa 350 g)
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet
  • rahat
  • zahar pudra + zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Erika Katona

Daca se poate cite gr sa aiba pachetul de margarina? si se poate inlocui margarina cu unt?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse