autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu rahat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
3 pahare faina (circa 350 g), , 1 pachet margarina, , 3 linguri apa, , 1 lingura otet, , rahat, , zahar pudra + zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

145 voturi

Mod de preparare

Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.


Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore (dar se poate folosi si imediat).


Se intinde pe planseta infainata o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie patrate (mai mici), se pune rahatul taiat betisoare pe mijlocul fiecarui patrat si se fac cornulete.


Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.


Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Eftimiu , 21 decembrie 2014

    Faceti si voi sunt super gustoase si usor de facut!

  • Fara foto

    Erika Katona , 19 mai 2014

    Daca se poate cite gr sa aiba pachetul de margarina? si se poate inlocui margarina cu unt?

  • Fara foto

    pop maria , 13 octombrie 2013

    o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt

    • Fara foto

      Little MissMing , 13 septembrie 2013

      Am incercat reteta de vreo 3 ori. Cornuletele mi-au iesit excelent de fiecare data. Multumesc Clementina pentru reteta aceasta minunata, fara praf de copt. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

145 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare faina (circa 350 g)
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet
  • rahat
  • zahar pudra + zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

pop maria

o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse