festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu rahat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.


Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore (dar se poate folosi si imediat).


Se intinde pe planseta infainata o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie patrate (mai mici), se pune rahatul taiat betisoare pe mijlocul fiecarui patrat si se fac cornulete.


Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.


Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pop maria , 13 octombrie 2013

    o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt

  • Fara foto

    Little MissMing , 13 septembrie 2013

    Am incercat reteta de vreo 3 ori. Cornuletele mi-au iesit excelent de fiecare data. Multumesc Clementina pentru reteta aceasta minunata, fara praf de copt. :)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

145 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare faina (circa 350 g)
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet
  • rahat
  • zahar pudra + zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

pop maria

o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse