autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu rahat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
3 pahare faina (circa 350 g), , 1 pachet margarina, , 3 linguri apa, , 1 lingura otet, , rahat, , zahar pudra + zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

145 voturi

Mod de preparare

Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.


Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore (dar se poate folosi si imediat).


Se intinde pe planseta infainata o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie patrate (mai mici), se pune rahatul taiat betisoare pe mijlocul fiecarui patrat si se fac cornulete.


Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.


Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cornulete Fragede cu Rahat

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale. 2-Se adauga

13 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Eftimiu , 21 decembrie 2014

    Faceti si voi sunt super gustoase si usor de facut!

  • Fara foto

    Erika Katona , 19 mai 2014

    Daca se poate cite gr sa aiba pachetul de margarina? si se poate inlocui margarina cu unt?

  • Fara foto

    pop maria , 13 octombrie 2013

    o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt

    • Fara foto

      Little MissMing , 13 septembrie 2013

      Am incercat reteta de vreo 3 ori. Cornuletele mi-au iesit excelent de fiecare data. Multumesc Clementina pentru reteta aceasta minunata, fara praf de copt. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

145 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare faina (circa 350 g)
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet
  • rahat
  • zahar pudra + zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

pop maria

o fi buna dar nu scrie cat gramaj la faina si unt



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si Mixati albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri de ovaz

Fursecuri de ovaz

Sunt adepta unui desert sanatos, light, care sa nu atenteze la silueta mea. Aceste fursecuri sunt foarte simplu de preparat, si sunt

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse