autor:

ancuta

» » Prajituri

Cornulete in 2 culori

Autor: ancuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune drojdia in apa calduta sa se inmoaie,apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina.


Se framanta bine pana aluatul se desprinde de pe vas, se imparte in doua parti egale si una din jumatati se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.


Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.


Se ia o parte alba si se intinde si apoi una cu cacao si se intinde.


Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, se pune umplutura care poate fi rahat, dulceata etc.


Se pun in tava unsa si tapetata cu faina.


Se baga in cuptorul preancalzit cam 15-20 min.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Eu asa le fac: 3 oua 300 ml ulei 25 g drojdie 450 ml lapte putina sare 2-3 linguri cacao faina cat cuprinde pentru sirop: - 400 g zahar - 300 ml apa - 2-3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare: Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul. Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora. Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald. Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie. Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate. Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi... Pofta mare !

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Chiriluta , 28 februarie 2014

    Super reteta am sa o fac si eu....xxxx

  • Fara foto

    Liuda Liudacika , 27 septembrie 2013

    am facut si io si sunt super de gustoase..nu ma pot satura ...))

  • Fara foto

    Liuda Liudacika , 27 septembrie 2013

    ce fel de sirop??cum se face siropul àsta,este asa de important in aceasta receta(

    • Fara foto

      Adriana Agache , 26 septembrie 2013

      o sa incerc sa vad daca sunt asa delicioase ,,,

    • Fara foto

      Ionut Romica , 26 septembrie 2013

      Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Lili Morosan , 26 septembrie 2013

      Este o retata buna faceam dar cu atatea retete in cap mai uiti de ele ca vin tot mai noi retete

    • Fara foto

      Maria Samoila , 26 septembrie 2013

      AM SA INCERC SI EU

    • Fara foto

      Aurica Blaga , 25 septembrie 2013

      Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Emilia Cseh , 25 septembrie 2013

      e delicioasa incercati si voi!

    • Fara foto

      Sempronia Coclici (Bucatar) , 25 septembrie 2013

      da, sunt foarte bune. numai ca la mine acasa dupa ce sunt gata se face un sirop cu zahar in care se inmoaie putin si se dau rapid prin nuca de cocos :P

    • Fara foto

      Amelya Marya Negut , 24 august 2013

      Heyy! Am urmat reteta..si este foarte delicioasa! Urmati'o si voi! Pupici!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Bine mai arata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 25 gr.drojdie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 150 gr.unt
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ancuta

Ficatei de pui in sos

Se spala ficateii si se pun la fiert,se scurg de 2 ori. Ceapa se taie pestisori si se caleste in

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Coliva

Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Raffaelo rapid

Se scoate untul cu o seara inainte de a face raffaelo, pentru ca sa fie moale.Se amesteca zaharul

46 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri

Veronica Chiriluta

Super reteta am sa o fac si eu....xxxx

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

1 vot    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri