autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Autor: darabant antonela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: darabant antonela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Ingrediente
ALUATUL: drojdie cat o nuca, 300ml lapte, 200 ml ulei, 2-3 ling. zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 1kg faina. Se amesteca toate, nu se da la dospit, se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor., PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos, la alegere se pote utiliza rahat, finetti, marmelada, etc., PT. SIROP: 1 cana zahar, 1 cana apa, se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc, se lasa un pic la racit

Dificultate: Medie Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate bine, trebuie sa se obtina un aluat mai moale.


Se imparte aluatul in 2 parti egale, o parte va ramine galbena, iar in a 2a parte se pun 3 ling cacao, se amesteca bine cacaua. Din amandoua partile se fac 7 bile egale, care se intind ca o clatita.


Prima se intinde o bila maro iar peste ea, una galbena, se taie in 8 parti clatita se umple cu ce se doreste, se da forma de cornulet, se da la cuptor.


Dupa ce sint coapte, se lasa un pic la racit, dupa care se dau prin sirop si se presara pe deasupra nuca sau nuca de cocos simpla fara zahar.


Pofta buna!!!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi

21 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Prajitura desteapta

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile

10 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • ALUATUL: drojdie cat o nuca
  • 300ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2-3 ling. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1kg faina. Se amesteca toate
  • nu se da la dospit
  • se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor.
  • PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos
  • la alegere se pote utiliza rahat
  • finetti
  • marmelada
  • etc.
  • PT. SIROP: 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc
  • se lasa un pic la racit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri cu unt de arahide

Se amesteca bine toate cele trei ingrediente. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se formeaza cate o biluta de marime

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Pachetele cu urda si stafide

Pachetele cu urda si stafide

Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje