autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Autor: darabant antonela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: darabant antonela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Ingrediente
ALUATUL: drojdie cat o nuca, 300ml lapte, 200 ml ulei, 2-3 ling. zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 1kg faina. Se amesteca toate, nu se da la dospit, se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor., PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos, la alegere se pote utiliza rahat, finetti, marmelada, etc., PT. SIROP: 1 cana zahar, 1 cana apa, se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc, se lasa un pic la racit

Dificultate: Medie Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate bine, trebuie sa se obtina un aluat mai moale.


Se imparte aluatul in 2 parti egale, o parte va ramine galbena, iar in a 2a parte se pun 3 ling cacao, se amesteca bine cacaua. Din amandoua partile se fac 7 bile egale, care se intind ca o clatita.


Prima se intinde o bila maro iar peste ea, una galbena, se taie in 8 parti clatita se umple cu ce se doreste, se da forma de cornulet, se da la cuptor.


Dupa ce sint coapte, se lasa un pic la racit, dupa care se dau prin sirop si se presara pe deasupra nuca sau nuca de cocos simpla fara zahar.


Pofta buna!!!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi

21 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • ALUATUL: drojdie cat o nuca
  • 300ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2-3 ling. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1kg faina. Se amesteca toate
  • nu se da la dospit
  • se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor.
  • PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos
  • la alegere se pote utiliza rahat
  • finetti
  • marmelada
  • etc.
  • PT. SIROP: 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc
  • se lasa un pic la racit

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse