autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Autor: darabant antonela (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: darabant antonela (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Ingrediente
ALUATUL: drojdie cat o nuca, 300ml lapte, 200 ml ulei, 2-3 ling. zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 1kg faina. Se amesteca toate, nu se da la dospit, se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor., PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos, la alegere se pote utiliza rahat, finetti, marmelada, etc., PT. SIROP: 1 cana zahar, 1 cana apa, se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc, se lasa un pic la racit

Dificultate: Medie Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate bine, trebuie sa se obtina un aluat mai moale.


Se imparte aluatul in 2 parti egale, o parte va ramine galbena, iar in a 2a parte se pun 3 ling cacao, se amesteca bine cacaua. Din amandoua partile se fac 7 bile egale, care se intind ca o clatita.


Prima se intinde o bila maro iar peste ea, una galbena, se taie in 8 parti clatita se umple cu ce se doreste, se da forma de cornulet, se da la cuptor.


Dupa ce sint coapte, se lasa un pic la racit, dupa care se dau prin sirop si se presara pe deasupra nuca sau nuca de cocos simpla fara zahar.


Pofta buna!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • ALUATUL: drojdie cat o nuca
  • 300ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2-3 ling. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1kg faina. Se amesteca toate
  • nu se da la dospit
  • se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor.
  • PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos
  • la alegere se pote utiliza rahat
  • finetti
  • marmelada
  • etc.
  • PT. SIROP: 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc
  • se lasa un pic la racit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele. Se aduna spuma care se formeaza

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse