Cornulete spritate cu nuci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Cornulete spritate cu nuci

Ingrediente

  • 1 cana unt moale
  • 1 ou
  • 2/3 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
  • 2 linguri bombonele colorate

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea.

Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema.

In compozitia de unt punem oul si il incorporam.

Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie.

Amestecam cu o paleta pana sunt incorporate toate omogenizate.

Eu am mai pus vreo 4-5 linguri de faina pentru ca mi s-a parut prea moale compozitia.

Se incinge cuptorul si reglam o temperatura potrivita.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Umplem un sprit cu aluat si formam niste potcoave (puteti sa le faceti ce forma doriti) dar lasam putina distanta intre ele.

Cand tava este plina o introducem in cuptor si le lasam sa se coaca 10-12 minute, pana prind o usoara crusta aurie.

Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Le scoatem cand sunt gata si asa calde le tavalim prin zahar pudra.

O bunatate. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise