autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri cu branza

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.


Punem maiaua peste celelalte ingrediente amestecate. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.


Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim umplutura de branza astfel:mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.


Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.


Trasam o linie imaginara la jumatate.Pe o parte punem umplutura de branza,iar cealalta o taiem fasii.


Rulam partea cu crema,apoi formam un rulou cu fasiile.


Cornurile astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.


le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.


Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.


*Reteta o am de pe blogul MIhaelei-de la lume adunate. Are niste retete una si una!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia , 06 august 2009

    Multumesc de aprecieri. Imi place sa testez tot felul de retete, sa mai schim meniul...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Arata senzational, am luat retetta trebuie testata,felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Felicitari, est experta in aluaturi!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Retetele Mihaelei sunt cele mai bune dintre toate blogurile; am preparat si eu una din cele multe cu mere si una cu piersici (initial era cu prune), chiar duminica am preparat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,80 g zahar,1 lingurita miere,50 g unt, si 1/2 lingurita drojdie uscata sau 25g din cea proaspata,2 oua,150 ml lapte,4 linguri ulei,sare,vanilie.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza,200 ml frisca lichida,200 g zahar,2 oua,esenta de rom.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Czompa

Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar,

21 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Prajitura in doua culori(din biscuiti)

Cele 300g biscuiti se macina. Untul se freaca spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Galbenusurile

15 voturi    10 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Scoicute cu cartofi si salam

Se amesteca faina cu margarina moale, apa, otetul si putina sare. Se framanta bine, se pune in folie

8 voturi    12 comentarii
8h 45 min
Aperitive cu legume

Nadia

Multumesc de aprecieri. Imi place sa testez tot felul de retete, sa mai schim meniul...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje