autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu iaurt

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2012

Ingrediente
2 oua (un albus si 2 galbenusuri ), 150 gr .zahar pudra, o lingura rasa untura, o lingura ulei, 20 gr unt, putina sare, 200 gr iaurt, coaja de lamaie si portocala, vanilie, 550 gr faina, 20 gr drojdie proaspata,

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Sigur accept critici, nu prea bune pentru silueta, numai ca, din cand in cand, mai incalcam regulile.


Cand am pofta fac o portie pentru noi ca sa la savuram cu o cana cu lapte la micul dejun. Eu folosesc pentru framantat masina de paine (de aceea trebuie respectata ordinea ingredientelor, mai intai cele umede amestecate separat intr-un castronel, le pui in cuva masinii si apoi se pun cele uscate, adica faina, iar drojdia deasupra fainii). Daca nu aveti se face manual ca si cozonacul.


Se freca ouale cu zaharul ca o crema, se adauga grasimea rand pe rand si tot amesteci, apoi adaugi in suvoi subtire iaurtul batut (eu am folosit lapte covasit, facut in casa), aromele si sarea. Toate bine amestecate, se pun in cuva de la masina de paine, se pune faina cernuta si la final drojdia amesecata (faramitata) cu putina faina.


Setezi pe programul 8 si lasi masina sa framante (are 2 etape de framantare), manual se framanta 30 minute.


Se scoate aluatul din masina se pune intr-un vas caldut si se lasa sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam 30 minute ). Apoi se intinde o foaie nu prea subtire, se taie patrate mai mari (mie imi ies 8 bucati) se umplu dupa preferinta: cu gem sau nuca ori rahat, se modeleaza cornurile, se aseaza in tava pe hartie de copt putin unsa cu unt, le mai lasam sa creasca 20 de minute. Inainte de a le pune in cuptor, se ung bine cu ou, se pun in cuptorul preincalzit pe raftul de sus la foc mediu si cam in 20 minute sunt gata rumenite. Ei... dar mai lasati-le sa se racoreasca cel putin 30 minute si apoi le serviti cu o cana cu lapte dulce sau batut .
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Chec marmorat

Se mixeaza untul moale cu 200 de grame de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Adaugam un ou,

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 oua (un albus si 2 galbenusuri )
  • 150 gr .zahar pudra
  • o lingura rasa untura
  • o lingura ulei
  • 20 gr unt
  • putina sare
  • 200 gr iaurt
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie
  • 550 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir

Preparare Se fierb cartofii in coaja , se curata ,se dau prin masina de tocat ,separate cele doua

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Ghiveci de legume cu ghimbir

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere, mere si morcov

Tarta cu pere, mere si morcov

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza medie pana devine un aluat omogen.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada de biscuiti cu banana

Rulada de biscuiti cu banana

Rulada de biscuiti o prajitura care place tuturor. Eu o pregatesc mereu, iar vara o pun la congelator si o servesc cu fructe. Topim

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse