festivalul blogurilor gustoase

autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu iaurt

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sigur accept critici, nu prea bune pentru silueta, numai ca, din cand in cand, mai incalcam regulile.


Cand am pofta fac o portie pentru noi ca sa la savuram cu o cana cu lapte la micul dejun. Eu folosesc pentru framantat masina de paine (de aceea trebuie respectata ordinea ingredientelor, mai intai cele umede amestecate separat intr-un castronel, le pui in cuva masinii si apoi se pun cele uscate, adica faina, iar drojdia deasupra fainii). Daca nu aveti se face manual ca si cozonacul.


Se freca ouale cu zaharul ca o crema, se adauga grasimea rand pe rand si tot amesteci, apoi adaugi in suvoi subtire iaurtul batut (eu am folosit lapte covasit, facut in casa), aromele si sarea. Toate bine amestecate, se pun in cuva de la masina de paine, se pune faina cernuta si la final drojdia amesecata (faramitata) cu putina faina.


Setezi pe programul 8 si lasi masina sa framante (are 2 etape de framantare), manual se framanta 30 minute.


Se scoate aluatul din masina se pune intr-un vas caldut si se lasa sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam 30 minute ). Apoi se intinde o foaie nu prea subtire, se taie patrate mai mari (mie imi ies 8 bucati) se umplu dupa preferinta: cu gem sau nuca ori rahat, se modeleaza cornurile, se aseaza in tava pe hartie de copt putin unsa cu unt, le mai lasam sa creasca 20 de minute. Inainte de a le pune in cuptor, se ung bine cu ou, se pun in cuptorul preincalzit pe raftul de sus la foc mediu si cam in 20 minute sunt gata rumenite. Ei... dar mai lasati-le sa se racoreasca cel putin 30 minute si apoi le serviti cu o cana cu lapte dulce sau batut .

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 oua (un albus si 2 galbenusuri )
  • 150 gr .zahar pudra
  • o lingura rasa untura
  • o lingura ulei
  • 20 gr unt
  • putina sare
  • 200 gr iaurt
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie
  • 550 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cornelia

Cornuri cu seminte (de post)

Pentru ca postul sa ne fie mai usor, il mai indulcim la micul dejun. Eu pentru cornuri, am tavi

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Cornuri cu susan

Eu fac aluatul la masina , dar daca lucrati cu mana , procedati ca si la aluatul de cozonac. Ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Piure de urzici cu malai

Mai intai se curata urzicile proaspete si apoi se spala in cateva ape (nu se spala inainte de curatat,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse