autor:

Stan Elena

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI IN DOUA CULORI

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale.


O parte ramane alba si una se pune cacao.


Fiecare parte se imparte in 6 buc ,apoi in 12 buc.


6 albe +6 cacao


Se intinde o parte cacao,deasupra se pune una alba.


Se imparte ca la cornulete.


Iti ies 6x8=48 cornulete


Se umple cu rahat sau finetti.


Se coc (nu se lasa mult la cuptor).Dupa aceea se dau prin siropul rece si prin nuca de cocos.


Sirop : 1 cana zahar


1 cana apa


Se fierb pana se topeste zaharul.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deva Iaby , 14 iunie 2014

    deva iaby

  • Fara foto

    Ionela Hd , 30 august 2013

    ionela hd

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • Fara foto

      maria , 29 august 2009

      La sirop puteti adauga putina esenta rom, sunt si mai delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Arata super si cred ca sunt si foarte gustoase,felicitari.

    • Fara foto

      myhaela , 15 iunie 2009

      Cacaoa cum trebuie bagata, praf sau lichida (amestecata cu lapte sau apa)?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Ce frumos arata si ce pofta mi s-a facut!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

48 voturi

Ingrediente

  • 1Kg.faina
  • ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare.
  • Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :
  • -1 pachetel de drojdie mic.
  • -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece.
  • -250 ml ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Stan Elena

Ciocolata de casa in 3 straturi

1 pachet de lapte praf se imparte in trei castroane. Primul castron se amesteca laptele praf cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

17 voturi    11 comentarii
30h
Torturi

Pastrama de miel

Speli carnea de miel si o portionezi.Usturoiul curatat se piseaza si se amesteca cu vinul,foile de

18 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Deva Iaby

deva iaby

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje