autor:

Stan Elena

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI IN DOUA CULORI

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
1Kg.faina, ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare., Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :, -1 pachetel de drojdie mic., -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece., -250 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale.


O parte ramane alba si una se pune cacao.


Fiecare parte se imparte in 6 buc ,apoi in 12 buc.


6 albe +6 cacao


Se intinde o parte cacao,deasupra se pune una alba.


Se imparte ca la cornulete.


Iti ies 6x8=48 cornulete


Se umple cu rahat sau finetti.


Se coc (nu se lasa mult la cuptor).Dupa aceea se dau prin siropul rece si prin nuca de cocos.


Sirop : 1 cana zahar


1 cana apa


Se fierb pana se topeste zaharul.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cornuri in doua culori, de post

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam

2 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deva Iaby , 14 iunie 2014

    deva iaby

  • Fara foto

    Ionela Hd , 30 august 2013

    ionela hd

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • Fara foto

      maria , 29 august 2009

      La sirop puteti adauga putina esenta rom, sunt si mai delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Arata super si cred ca sunt si foarte gustoase,felicitari.

    • Fara foto

      myhaela , 15 iunie 2009

      Cacaoa cum trebuie bagata, praf sau lichida (amestecata cu lapte sau apa)?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Ce frumos arata si ce pofta mi s-a facut!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1Kg.faina
  • ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare.
  • Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :
  • -1 pachetel de drojdie mic.
  • -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece.
  • -250 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena

Ciocolata de casa in 3 straturi

1 pachet de lapte praf se imparte in trei castroane. Primul castron se amesteca laptele praf cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

17 voturi    11 comentarii
30h
Torturi

Pastrama de miel

Speli carnea de miel si o portionezi.Usturoiul curatat se piseaza si se amesteca cu vinul,foile de

18 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje