Framantam un aluat din ingrediente pe care apoi il lasam sa se odihneasca 50-60 min.
Merele se curata,se taie in cubulete si se pun pe foc impreuna cu zaharul sa se inmoaie.Le lasam sa se raceasca ,le scurgem de eventuala zeama ramasa si apoi le condimentam cu scortisoara macinata.
Alautul se intinde in foi pe care le taiem in triunghi cu laturile de aprox 12 cm.Crestam apoi pe langa 2 dintre laturi de 2 ori insa nu pana in varful triunghiului.Pe mijloc asezam o lingura de mere si apoi intoarcem cele 2 colturi unul peste altul pentru acoperi umplutura.Asezam cornurile in tava de copt si le dam la cuptor 35 min sau pana se coc.
Se pudreaza cu zahar inainte de servire.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii