coronita umpluta cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
coronita umpluta cu branza

Ingrediente

  • Aluat: 500 Gr.faina de tara (de la mama soacra)
  • 180 ml lapte
  • 100 gr.zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr.unt topit caldut
  • 1 praf de sare
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • arome dupa gust eu am folosit vanilie un plic,coaja de lamaie
  • Umplutura: 500 g branza dulce
  • 100 g telemea
  • 4 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • 2 linguri de gris
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • razatura de lamaie

Mod de preparare

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat deoparte.Am frecat galbenusurile cu sarea am pus vanilia coaja de lamaie.Am topit untul la microunde.A crescut si drojdia si pornim la framantat.Punem drojdia in mijlocul fainii turnam usor lapticul cald,galbenusurile, am incorporat totul si am framantat, nu prea mult decat vreo 10 minute.Am adaugat untul caldut cate un pic pana s-a incorporat.L-am lasat la crescut acoperit cu un prosop de bumbac la loc cald ferit de curent.Intr- o ora a cerscut.In acest timp am facut umplutura de branza.Se freaca branza dulce cu furculita, se adauga telemeaua rasa,se pune smantana si grisul.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se pune zahar vanilat,coaja rasa de lamaie si se amesteca totul.Iese o crema de branza fina si ferma.Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa, se intinde foaie si punem compozitia de branza pe toata suprafata.Rulam foaia si dam forma de coronita si o punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt si o mai lasam la crescut inca 15 minute.O ungem cu ou si o introducem la cuptor incins dinnainte vreo 50-60 de minute.Dupa ce am scos-o din cuptor o mai lasam sa se raceasca in forma dupa care o scoatem si o pudram cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise