Carnea se pune la marinata: 1 capatana de usturoi, 1 legatura ceapa verde, piper boabe, sare, 1-2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie mai mare, 1 cana de vin rosu, piper boabe, 50 ml de miere, carnea se unge cu amestecul rezultat se pune in punga speciala si se da la frigider pana a doua zi.
A doua zi se scoate carnea, se taie cotletul pana aproape de os si se aranjeaza sub forma de coronita in tava, se curata si se zdrobeste usturoiul, pasta rezultata se unge carnea cu ea, se adauga cana de vin rosu se sareaza si pipereaza si se da la cuptor.
Se spala, curata si taie cartofii se adauga ceapa verde se sareaza se adauga boia, se pune ulei si se va completa cu apa, si se da la cuptor.
Carnea se lasa 30-40 de minute dupa care se incearca, se unge carnea cu sos-ul din tava, si aceasta operatiune se repeta de doua-trei ori, carnea trebuie sa fie facuta bine, dupa verificare se introduce din nou in cuptor si se mai lasa la facut, este in functie de aragazul fiecarei persoane. Se verifica si cartofii sa fie facuti.
Aceasta este coronita noastra de porc cu garnitura de cartofi la cuptor.
Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii