Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Ingrediente

  • Aprox.1kg costita proaspata de porc
  • 1 capatana mare de usturoi
  • ulei de masline sau margarina culinara
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 lamaie.Condimente: caril(optional)
  • açafrao indian(curcuma sau sofran)
  • cimbru si patrunjel deshidratat
  • seminte chimion
  • sare mare
  • piper macinat si boabe
  • boia picanta
  • foi de dafin.Pt cartofii gratinati:aprox.1 kg cartofi
  • 100gr bacon
  • 150gr branza emmental.

Mod de preparare

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ardei,piper boabe si foi de dafin.Separat se amesteca mierea(topita)cu sucul de la jumatate lamaie si açafrao.Se toarna peste carne si se amesteca bine.Cine vrea poate sa puna f putin ulei de masline,si 1,5 dl vin alb.Se da la rece 8-12 ore.Inainte sa mearga la cuptor se acopera cu folie de aluminiu,care se va scoate cu 10 min.inainte de final.Se da la cuptor cca.20-25 min.Intre timp cartofi se taie rondele si se fierb in apa cu sare si piper pe jumatate.Se strecoara.Intr-o tigaie se pun 10 linguri de ulei de masline si se caleste putin baconul cu 5 catei de usturoi taiati feliute,se adauga cartofii,si se condimenteaza cu piper si marar(oregano cui ii place).Nu se pune sare.Se pune intr-un vas termorezistent,deasupra se pune branza si se da la cuptor cca 15min.Se poate face mujdei pt.iubitori de usturoi,merge cu muraturi.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise