Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

Ingrediente

  • - pentru cotlet :
  • 1 kg cotlet de miel
  • 50 g pesmet
  • 30 g unt
  • 30 g ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • - pentru dressing :
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lingura mustar cu seminte Dijon
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper mozaic proaspat macinat
  • - pentru cartofii elvetieni :
  • 6-7 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita verdeturi italiene
  • 4 linguri otet balsamic
  • 250 g cascaval
  • 1 lingurita pasta de ardei

Mod de preparare

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprerurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.

Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.

Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.

Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol.

Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.

Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.

Pofta mare !

Daca doriti mai multe poze, aici le gasiti:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/cotlet-de-miel-cu-mustar-si-cartofi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise