autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Cotlet de Porc la Tava

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dupa ce carnea a stau 30 min in aceasta marinata, se scoate si se pune intr-o tava in care se pune ceapa, morcovi si feliile de kaizer, se pune ulei, se adauga boia peste carne, se mai adauga 50 gr de vin rosu, se adauga 2-3 catei de usturoi si pasta de tomate, se completeaza cu apa si se pune rozmarin,se da la cuptor 35-40 de minute.


Se verifica carnea cand este bine patrunsa si foarte frageda se scoate si se lasa putin in asteptare. Separat intr-o alta tava sau tigaie mai mare se pune ulei de masline si se adauga doar bucata de carne aproximativ 10-15 minute intorcand-o pe toate partile cand prinde culoare aurie spre maronie, se va incerca daca carnea este facuta, si se va proba cu furculita vazand daca carnea este frageda si bine patrunsa.


Se aranjeaza farfuria cu salata verde se pun cotletele si se decoreaza cu felii de rosii.


Pofta Buna

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cely , 13 septembrie 2009

    Apetisant!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Ft bine arata, mmm...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Arata perfect, dupa parerea mea.Nota 10!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6-8 coaste de porc
  • 4-6 catei de usturoi(3 pt marinata
  • 3 cand introducem la cuptor)
  • 2 ceape potrivite
  • 1-2 morcovi
  • 100-150 gr de kaizer
  • 1 cana de vin rosu
  • sare
  • piper
  • rozmarin,
  • ulei,

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Friptura de miel

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru

7 voturi    2 comentarii
55 min
Fripturi

Cely

Apetisant!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi