Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Ingrediente

  • Pentru cotlet:
  • 4 felii cotlel de porc dezosat
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita miere
  • Pentru cartofi:
  • 4-5 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 varf boia de ardei dulce
  • malai

Mod de preparare

Cotletul:

Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.

Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.

Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.

Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la final vinul.

Bagam carnea in marinata, le invartim pe ambele parti, le acoperim si le dam la frigider macar pentru 30 de minute.

Dupa acest timp, incingem o tigaie grill si punem cotletele la facut.

Le rumenim pe ambele parti, dar nu le lasam prea mult sa nu se usuce.

Garnitura de cartofi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai maricele.

Punem sare si piper dupa gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei si ii amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem o canita mica de apa in tava (ca sa nu se usuce prea tare cartofii) si cartofii.

Deasupra presaram malai si introducem tava in cuptorul incins.

Incercam cartofii cu o furculita si daca sunt bine patrunsi ii scotem, ii lasam 5 minute la racorit si servim alaturi de cotlel.

Pofta buna si nu uitati cotletele le rumeniti cu 5 minute inainte sa scoatem cartofii pentru a fi totul cald!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise