Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 15 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 40 gr crema de ciocolata din comert
  • 1 cana de nuca macinata
  • 2 lingui zahar
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Maia:

100 ml lapte se fierbe si apoi se adauga 1 lingura de faina si se amesteca bine.Se lasa la racorit si cand este doar caldut amestecul se dauga la el si drojdia amestecata cu 1 lingurita zahar.

Se lasa la crescut 20 min la caldura.

Aluat:

Faina impreuna cu toate celelate ingrediente se pun intr-un vas,se adauga maiaua si se framanta un aluat omogen si bine lucrat.

Se acopera apoi cu un servet si se lasa la crescut 45 min.

Intr-o tava intinsa asezam o hartie de copt.

Alautul crescut se framanta din nou si se imparte in 4 parti Fiecare parte se intinde in foaie dreptunghiulara.

Asezam prima foaie in tava,intindem un strat uniform de crema de ciocolata,alta foaie si crema de nuca (albusurile batute spuma cu zahrul si nuca),alta foaie si iar crema de ciocolata si ultima foaie.Decupam apoi forma unui bradut din aluat.si pentru ai da un aspect mai deosebit taiem fasii de 3cm de la marginea bradului pana la 3 cm de mijloc Aceste fasii se rasucesc apoi inspre partea de sus a bradului.Ungem deasupra cozonacul cu un galbenus batut .Il decoram cu bombonele colorate .Se lasa la crescut 20 min dupa care se coace la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise