Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoreste
S-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte caldut
S-au pregatit si ouale(adica galbenusurile frecate cu restul de zahar si albusurile batute spuma)
Se adauga in vas maiaua ,ouale,se incepe framantatul si se adauga in palma uleiul combinat cu unt(aproape 1 ora se framanta, eu nu pot decat 20 min)
Coaja rasa de lamaie+ cateva picaturi de rom se amesteca la sfarsit si se lasa la crescut(daca e cald in camera treb sa creasca intr-o ora)
Intre timp se ung si tavile cu ulei si pesmet +faina
Cand a crescut aluatul se ia o minge si se intinde pe planseta si se umple cu ce doriti( eu pun in centru crema de nuca cu cacao +stafidele si pe margini rahat)
Se rasuceste foaia si se pune in tava la crescut
Cand a crescut in tavi se baga la cuptor(45-50min-la inceput la foc mic ,apoi moderat)
Nu treb sa mai ungeti cozonacul cu galbenus pt ca iese coaja tare!
Eu ii ung dupa ce i-am scos din cuptor cu miere dizolvata in lapte caldut(iese delicios de-ti vine sa mananci numai coaja!)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii