Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 330 ml lapte caldut
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 650 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • Pentru umplutura
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 300 gr nuci
  • 150 gr halva simpla
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns deasupra
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • zahar pentru presarat pe cozonac
  • ulei pentru uns si faina pentru tapetat formele

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

La finalul programului am scos aluatul din masina ,l-am pus intr-un castron,l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald,la dospit, pana cand acesta isi tripleaza volumul.

Tare frumos a mai dospit.

In acest timp ne ocupam de umplutura.......jumatate din cantitatea de nuci am maruntit-o la robotul de bucatarie iar cealalta jumatate am taiat-o bucati mai mari.Rasnim fulgii de migdale iar halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie.

Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute spuma cu putina sare.

Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei.

si il impartim in 3.

Intindem fiecare bucata de aluat fie cu sucitorul,fie cu ajutorul degetelor(eu asa am procedat).

Impartim si umplutura in 3 parti.

Punem peste fiecare bucata de aluat cate o portie de umplutura.

,apoi rulam si apoi punem cozonacii in forme(eu am folosit forme de aluminiu) unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina.

Lasam cozonaceii sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut si acopertiti cu prosop de bucatarie.

Presaram putin zahar deasupra si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute.

Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Asa procedam pentru fiecare cozonac in parte.

Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor.

Scoatem din forma cozonacii, ii punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:))

O felie de cozonac,o cana cu lapte ......mmm.....un deliciu!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise