Cozonac cu urda ca la Bistrita

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Cozonac cu urda ca la Bistrita

Ingrediente

  • 1,5 kg de faina alba
  • 900 gr urda dulce
  • o punga de stafide
  • 6-7 bucati de rahat
  • o sticla de apa minerala(1 litru)
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 8 oua
  • 60 gr de drojdie
  • sare
  • 150 gr de zahar

Mod de preparare

Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar(trebuie sa fie topit zaharul) si incepem sa framantam adaugand treptat apa minerala.Framantam bine aluatul si-l lasam sa creasca(trebuie framantat minim 35 40 minute)

Umplutura:

Stafidele le punem la muiat cu vreo ora inainte.Urda o framantam cu zahar si 3 oua care au fost batute bine,dupa care mai adaugam zahar vanilinat.

Dupa ce aluatul a dospit il portionam il intindem pe un platou.Punem un strat de urda apoi rahatul taiat marunt si stafidele.Rulam cozonacul si-l punem intr-o tava rotunda unsa cu ulei.

intre timp pregatim focul la cuptor(de lemne) lasand cozonacul sa dospeasca in tavi,apoi il ungem cu galbenus si-l coacem la foc potrivit cam 40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise