cozonac de post cu umplutura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina pentru cozonaci (\"000\")
  • 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa
  • 300 g zahar tos
  • 150 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 50 g drojdie (cat o nuca)
  • lamaie rasa, vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura: gem, nuca macinata amestecata cu zahar, cacao inmuiate cu un pahar de suc, rahat taiat bucati, stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva drojdia peste care punem un varf de cutit de sare si 2-3 linguri de zahar, o ceasca de apa calda amestecam bine pana ce drojdia se dizolva,adaugam si 2-3 linguri de faina amestecand incontinuu si lasam sa creasca maiaua. Zaharul, lamaia rasa, zaharul vanilat se amesteca cu faina.Cand maiaua a crescut se adauga restul de lichid caldut si se toarna totul peste faina.Se framanta bine, adaugand treptat grasimile pana aluatul devine elastic, bine de lucrat.Se lasa la crescut si apoi se imparte aluatul in doua, se intind foi, se umplu dupa preferinta, se pun in tavi, se lasa sa creasca, se pregateste cuptorul.Dupa ce au crescut in tavi, cozonacii se cu un sirop din 1 lingura de zahar, 1 lingura ulei si 1 lingura apa.Se dau la cuptor circa 40 minute. Se scot din cuptor, se ung din nou cu acelasi lichid.Se lasa sa se racoreasca...si...Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise