- Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul.
- Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde aluatul de mana si de vas, apoi lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul,sau folosim masina de facut paine la proogramul de framantare si crestere.(o ora jumate)
Umplutura:
- Incorporam albusul batut spuma cu nuca, faina, cacao si esenta de rom.
- Dupa ce coca si-a dublat volumul, impartim in doua.
- Umplem un cozonac, cu rahat si stafide si celalalt cu umplutura de cacao mac si nuca.
- Lasam sa mai creasca o jumatate de ora in tavile unse cu ulei.
- Ungem cozonacii cu albus batut spuma si dam la cuptorul incins pentru jumatate de ora,pana cand e rumen. Scoatem din cuptor, pe un gratar.
- Fierbem siropul din apa zahar si zahar vanilat. Umezim cozonacii cu acest sirop cu ajutaorul unei pensule.
- Lasam 5 minute sa se zvante, apoi ungem cozonacii cu miere de albine. Lasam cozonacii acoperiti, sa se raceasca pe un gratar.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii