autor:

lidia

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac ieftin si bun

Autor: lidia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].


Intre timp se pregateste umplutura.


Se incalzeste cuptorul.


Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.


Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc.


Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.


Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.


Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul.


Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danutza , 27 octombrie 2013

    l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina.
  • pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc
  • pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lidia

Papanasi rapizi

Se amesteca branza de vaci cu oul, zaharul, vanilia si 100 gr. nuca de cocos. Se fac bilute si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tarta cu urda sau branza de vaci

se bat ouale cu zaharul cu telul ,se adauga iaurtul ,uleiul,vanilia,sare,faina cu praful de copt

1 vot    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Prajitura fanta

1. Se face blatul cu cacao si se da la copt. 2. Se pregateste crema de branza cu toate ingredientele. 3.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Danutza

l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao

Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche.

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje