autor:

lidia

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac ieftin si bun

Autor: lidia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lidia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2009

Ingrediente
30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina., pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc, pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].


Intre timp se pregateste umplutura.


Se incalzeste cuptorul.


Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.


Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc.


Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.


Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.


Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul.


Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Mini pizza

Peste aluatul de foietaj se intinde pasta de tomate intr-un strat subtire. Se presara putin cimbru

7 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

LIPIE PENTRU KEBAB

Intr-un castron se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga sarea,zaharul si faina treptat. Se poate

39 voturi    13 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Tha Deea , 16 aprilie 2015

    am facut si eu si mia iesit foarte bun !

  • Fara foto

    Danutza , 27 octombrie 2013

    l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina.
  • pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc
  • pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de lidia

Papanasi rapizi

Se amesteca branza de vaci cu oul, zaharul, vanilia si 100 gr. nuca de cocos. Se fac bilute si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tarta cu urda sau branza de vaci

se bat ouale cu zaharul cu telul ,se adauga iaurtul ,uleiul,vanilia,sare,faina cu praful de copt

2 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Prajitura fanta

1. Se face blatul cu cacao si se da la copt. 2. Se pregateste crema de branza cu toate ingredientele. 3.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Danutza

l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje