Crap la cuptor pe pat de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crap la cuptor pe pat de cartofi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de 1 kg
  • 1 kg de cartofi
  • condimente
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca este putin gras, la cuptor se topeste grasimea si se rumeneste carnea asa ca este deosebit de bun.

Un crap de 1 kg, la care i-am indepartat capul si coada (din care fac un bors de peste nemaipomenit) , se curata, spala si condimenteaza si se lasa cam 1 ora sa ia gust de condimente.

Intr-o tava se aranjeaza un pat de cartofi , se taie si o ceapa in patru si se pune printre cartofi, se condimenteaza cu sare si piper si deasupra se aseaza pestele. Se pune o jumatate de cana de apa, se pune folie de aluminiu deasupra si se da la cuptor , la foc tare. Dupa 20 de minute, se scoate folia de deasupra si se lasa in cuptor pina ce scade apa si pestele se rumeneste frumos.

Cu un mujdei de usturoi alaturi, este o bunatate asa ca poftiti la masa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise