autor:

flam

» » Retete la gratar

Crap la gratar cu mujdei de usturoi

Autor: flam (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata crapul de solzi si se eviscereaza, se spala bine, se taie in bucati potrivite. Intr-un vas punem vinul cu o lingura de sare si o lingurita piper si il amestecam bine, apoi introducem pestele si il lasam cam o ora la frigider. Apoi se aseaza pe gratarul bine incins, dupa ce ati intors pestele se stropeste cu vinul ramas in vas de la peste. Intre timp ce pestele este pe gratar putem adauga si rosiile sa se coaca.


Se curata rosiile de coaje si se piseaza inpreuna cu cateii de usturoi si se freaca bine bine cu putin ulei si sare, pina se omogenizeaza. Pestele se serveste cald inpreuna cu mujdeiul de usturoi cu rosii si lamiie... pofta buna

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    deja parca ii simt gustul; crap sa fie ca saramura facem noi :P

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Bine ai vent în ţara gustoşilor! Aşteptăm şi alte reţete.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Interesant, apetisant, incitant !!!!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      De facut neaparat!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Daca e vorba de peste...sunt prima!!!...Delicios!!!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Gratar si peste!De doua ori bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 crap 2-3kg
  • 500 ml vin alb
  • o lamiie
  • 3 rosii
  • 6 catei usturoi
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flam

Snitele din uger de vaca

Se ia ugerul si se splala bine, se pune intr-o oala cu apa rece pe aragaz la fiert, apoi adaugam

10 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Crap la gratar cu mujdei de usturoi

Se curata crapul de solzi si se eviscereaza, se spala bine, se taie in bucati potrivite. Intr-un

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

CristinaD (Chef de cuisine)

deja parca ii simt gustul; crap sa fie ca saramura facem noi :P

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Retete la gratar
Coaste de porc fripte la gratar

Coaste de porc fripte la gratar

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete la gratar
Pastrav la grill, cartofi cu pesto si sos de lamaie cu usturoi

Pastrav la grill, cartofi cu pesto si sos de lamaie cu usturoi

Pastravii eu i-am primit eviscerati, gata curatati, asa ca am trecut direct la pregatirea lor: inauntru i-am sarat bine, am pus cate

2 voturi    2 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste