autor:

kata0587

» » Aperitive cu carne

Creier pane

Autor: kata0587 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Creierul se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.


Se pune la scurs, iar dupa ce s-a mai si racit se trece prin ou batut cu sare si piper, apoi prin faina alba si prin pesmet.


Se prajeste in ulei incins pe ambele parti, apoi se aseaza pe un servet absorbant pentru a se elimina surplusul de ulei.


Se servete cu salata de cruditati, cartofi prajiti sau cartofi natur.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Nici eu nu il fierb asa de mult, dar il trec prin faina, ou, pesmet si ou. Arata bine creierasul tau.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Foarte gustos! Si eu il prepar in mod asemanator, doar ca nu il fierb asa mult...doar il oparesc sa se coaguleze.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      o bunatate!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Retetei tale nu-i lipseste nimic are tot ce-i trebuie. In schimb, de creier in cap, duc lipsa o sumedenie de oameni in ziua de azi ?, nu ?

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g creier porc
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kata0587

Clatite umplute la cuptor

Din faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

"Prajitura" cu malai

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga

4 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nici eu nu il fierb asa de mult, dar il trec prin faina, ou, pesmet si ou. Arata bine creierasul tau.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de piept de pui

Rulada de piept de pui

Mod de preparare: Oualele se fierb 10 minute, se lasa putin in apa rece, se decojesc si apoi se taie rondele nici foarte groase nici

26 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Rulada de curcan cu legume

Rulada de curcan cu legume

Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne