autor:

kata0587

» » Aperitive

Creier pane

Autor: kata0587 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kata0587 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
500 g creier porc, 2 oua, 2 linguri faina alba, pesmet, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Creierul se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.


Se pune la scurs, iar dupa ce s-a mai si racit se trece prin ou batut cu sare si piper, apoi prin faina alba si prin pesmet.


Se prajeste in ulei incins pe ambele parti, apoi se aseaza pe un servet absorbant pentru a se elimina surplusul de ulei.


Se servete cu salata de cruditati, cartofi prajiti sau cartofi natur.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Nici eu nu il fierb asa de mult, dar il trec prin faina, ou, pesmet si ou. Arata bine creierasul tau.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Foarte gustos! Si eu il prepar in mod asemanator, doar ca nu il fierb asa mult...doar il oparesc sa se coaguleze.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      o bunatate!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Retetei tale nu-i lipseste nimic are tot ce-i trebuie. In schimb, de creier in cap, duc lipsa o sumedenie de oameni in ziua de azi ?, nu ?

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g creier porc
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kata0587

Clatite umplute la cuptor

Din faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive

"Prajitura" cu malai

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga

4 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nici eu nu il fierb asa de mult, dar il trec prin faina, ou, pesmet si ou. Arata bine creierasul tau.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Snitele de porc

Snitele de porc

Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare (vegeta)

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Drob cu carne de porc in manta de bacon

Drob cu carne de porc in manta de bacon

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive