autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Creier pane

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os.


Se clateste in 2-3 ape si se pune la scurs in strecuratoare.


Puneti la fiert 1,5 litri apa cu putina sare, adaugati creierul si lasati sa dea doar 2-3 clocote, apoi strecurati din nou.


Intr-un castron puneti ouale si faina, condimentati cu sare si piper si amestecati cu un tel in forma de para pana obtineti un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase (puteti sa il preparati si in blender). Adaugati creierul peste compozitia de ou cu faina si amestecati foarte usor cu o lingura, ca sa nu zdrobiti creierul.


Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, apoi cu lingura puneti la prajit cate o cantitate nu prea mare de creier. Dupa 3-4 minute intoarceti bucatile pe partea cealalta, iar dupa ce s-au prajit scoateti-le pe o hartie absorbanta.


Se serveste cald, ca atare sau cu diferite garnituri si salate.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Este fascinant acest delir culinar... Din pacate tot mai rar regasibil in zilele noastre... Eu am condimentat cu piper alb (mai intens) si nucsoara, servind cu salata de varza si pasta de ardei picant...

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin M. (Bucatar) , 26 februarie 2012

    Nu este adevarat sunt in Bucuresti chiar prin toate sectoarele capitalei magazine care vand cu preponderenta organe de animale ,incepand cu creier ,maduvioare ,fudulii ,splina,bojog, ficat etc. si de la multe animale ,sau poate nu sunteti din Bucuresti si atunci scuze ,dar daca cautati pe net indiferent ptr. ce zona nu se poate sa nu gasiti ,eu va scriu acum in anul de gratie 2012 -26-02 cand ma pregateam sa fac chir niste creier si cautam inspiratie .

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Multumesc mult de tot, dragi prietene.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Tare bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Foarte bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Minunat arata Doina draga. Bine ca mi-ai amintit ca de mult nu am mai facut. Felicitari ! Te-am votat !Bafta !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Multumesc mult. Sa nu uitati sa ma votati la festival. :)

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Exact la fel fac creierul si eu.Imi place sa-l mananc cu castraveti murati.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Tot asa prepar si eu creierul.E foarte gustos!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Foarte,foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1 kg creier de porc
  • 3 oua
  • 6-7 linguri faina
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    20 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Florin M. (Bucatar)

Nu este adevarat sunt in Bucuresti chiar prin toate sectoarele capitalei magazine care vand cu preponderenta organe de animale ,incepand cu creier ,maduvioare ,fudulii ,splina,bojog, ficat etc. si de la multe animale ,sau poate nu sunteti din Bucuresti si atunci scuze ,dar daca cautati pe net indiferent ptr. ce zona nu se poate sa nu gasiti ,eu va scriu acum in anul de gratie 2012 -26-02 cand ma pregateam sa fac chir niste creier si cautam inspiratie .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne