Zaharul se caramelizeaza, intr-o cratita pe foc, dupa care se adauga o parte din lapte peste si se fierbe pana se topeste tot zaharul. Separat se dizolva faina cu restul de lapte si apoi se adauga peste compozitia de mai sus lasandu-se sa fiarba pana se ingroasa, pana devine crema. Dupa ce se ia de pe foc se adauga untul/margarina si se amesteca bine.
Se poate servi rece, ca atare sau poate fi folosita ca umplutura la torturi sau prajituri.
Cine doreste poate sa adauge esente, eu nu folosesc deoarece este aromata suficient de la zaharul caramelizat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii