autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Crema de conopida

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Conopida se curata, se rupe buchetele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se aleg citeva buchetele de conopida si se pun in alt vas. Zarzavaturile curatate, spalate si fierte, impreuna cu conopida ramasa se paseaza continuind fierberea supei inca 10 - 15 minute. Galbenusurile batute spuma, impreuna cu untul, se amesteca cu smintina si faina si se introduc in vasul cu supa-crema spre sfirsitul fierberii, amestecind compozitia; se potriveste gustul.


Se poate servi cu crutoane de franzela sau cu buchetelele de conopida sotate in unt.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg conopida
  • 2,5 I apa
  • 100 g telini
  • 100 g patrunjel-pastirnac
  • 100 g ceapa
  • 200 g smîntînă
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 50 g unt
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in doua. Curatam morcovul, patrunjelul

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume