festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de iaurt

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda.


Se bate compozitia cu telul pina devine spumoasa, apoi se toarna intr-o forma clatita cu apa rece si se lasa sa se intareasca.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar iaurt
  • o lingura zahar
  • 1/4 lingurita zahar vanilat
  • o foaie gelatina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

396 voturi    20 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse