festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de lapte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toarna in cratita 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga zaharul.


Se desface intr-un pahar cu lapte rece sau in apa fiarta amidon de cartofi (fecula) sau de porumb, se toarna in laptele clocotit si amestecind mereu se fierbe timp de 5 minute la foc mic. Pentru aroma, se poate adauga in crema cit este inca fierbinte vanilie sau coaja rasa de lamiie ori de portocala si se amesteca bine. Compozitia fierbinte se toarna in cesti si se lasa sa se raceasca.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

32 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 pahare de lapte se iau 1/2 pahar zahar si 2 linguri amidon de porumb sau de cartofi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

396 voturi    20 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse