autor:

Dachman Laura

» » , , Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de vanilie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Se pune laptele la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita, se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 10 minute).


2. Se amesteca galbenusurile cu zahar.


3. Se toarna, putin cate putin, laptele in galbensuri, amestecand continuu, apoi se pune compozitia obtinuta inapoi pe foc.


4. Se lasa pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa cat sa stea pe spatele lingurii de lemn.Nu se lasa sa fiarba, caci altfel se va taia.*Se poate folosi pentru prepararea inghetatei*


Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Daca adaugi 50g faina devine crema pasticiera, ft buna ,brava laura!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Super rapida si delicioasa pentru torturi,sau alte prajituri.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

11 voturi

Ingrediente

  • •2 lingurite esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • •500 ml lapte
  • •5 galbenusuri
  • •120 gr zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

9 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

12 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

2 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci