festivalul blogurilor gustoase

autor:

Dachman Laura

» » , , Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de vanilie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Se pune laptele la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita, se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 10 minute).


2. Se amesteca galbenusurile cu zahar.


3. Se toarna, putin cate putin, laptele in galbensuri, amestecand continuu, apoi se pune compozitia obtinuta inapoi pe foc.


4. Se lasa pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa cat sa stea pe spatele lingurii de lemn.Nu se lasa sa fiarba, caci altfel se va taia.*Se poate folosi pentru prepararea inghetatei*


Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Daca adaugi 50g faina devine crema pasticiera, ft buna ,brava laura!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Super rapida si delicioasa pentru torturi,sau alte prajituri.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

11 voturi

Ingrediente

  • •2 lingurite esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • •500 ml lapte
  • •5 galbenusuri
  • •120 gr zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

4 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

7 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

10 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse