autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodenii.


Intr-o cratita potrivita se pun 10 linguri de zahar (daca va place mai dulce puteti sa puneti o lingura,doua in plus de zahar) si se lasa la foc mic pt a se topi si carameliza.Trebuie sa aveti grija sa nu se arda.Din cand in cand miscati cratita si incercati sa aduceti zaharul topit si pe peretii cratitei. Cand zaharul este topit si peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit in prealabil cu 5-10 minute inainte.


Se serveste rece, simpla sau cu frisca, fructe .


Este o reteta usor de pregatit, gustoasa si va scoate din incurcatura atunci cand sunteti in criza de timp.

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zvetlana Popescu , 06 martie 2014

    Am facut-o ieri si e fff buna !!!

  • Fara foto

    Zvetlana Popescu , 05 martie 2014

    Apropos , este mult mai aratoasa preparata in cuptor la BAIN-MARIE

  • Fara foto

    Zvetlana Popescu , 05 martie 2014

    Sorry , dar nu se pune faina ...8 -10 oua sunt destul ca sa se lege ...IESE CA IN POZA , cel putin mie , mereu imi iese ...singura diferenta este ca zaharul trebuie caramelizat putin mai mult ptr gust si culoare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014

      Multumesc...

    • Fara foto

      Miclescu Iulian , 28 februarie 2014

      fff buna

    • Fara foto

      Cristina Albu , 11 februarie 2014

      buna rau

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

      Draga Livia nu este cu blat, acela este tortul de crema de zahar ars... Aceasta este clasica crema de zahar ars, dar prezentata alfel... Dupa ce se raceste f bine la frigider pui un platou deasupra, rastorni crema si iese rezultatul din poza... Nimic mai simplu si mai frumos... Am postata si reteta de tort de zahar ars... Doamne ajuta!

    • Fara foto

      Livia Chirtop , 09 decembrie 2013

      Poza este crema de zahar ars cu blat de pandispan. La ingrediente nu vad faina. Deci, daca respectam reteta de mai sus nu ne iese ca in poza

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Va multumesc mult...

    • Fara foto

      Ecaterina Thomas , 11 noiembrie 2013

      si asta te roggggggggggggggg...sa faci doar asa sa vad ca potzi...ha ha ha

    • Fara foto

      Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013

      Reteta testate de nenumarate ori... foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Multumesc mult...Va pupic

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Din totdeauna mi-a placut crema de zahar ars.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Multumesc mult pentru incredere si ma bucur ca ti-a placut ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Astazi am " testat " aceasta reteta si este o bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc foarte mult...

    • Fara foto

      olivia fulger (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ti-am incercat reteta siiImi place mult cum mi-a iesit crema de zahar ars.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Si eu fac aceasta reteta.

    • Fara foto

      Roxy (Bucatar sef) , 14 iunie 2009

      Ca sa nu se mai imprastie asa in farfurie, va recomand sa o coaceti la cuptor la bain marie (vasul cu crema se scufunda intr-o cratitea cu apa). Se coace mult mai bine, este mai compacta si nici nu riscam sa ramana cruda in anumite locuri.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Cam asa imi iese mie crema de zahar ars

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Nu am facut nici o greseala in ceea ce priveste cantitatea de zahar.Adaug 8 linguri in galbenusuri,iar restul de 10 linguri cu zahar se caramelizeaza.Crema de zahar nu iese deloc prea dulce ci va iesi insiropata exact asa cum trebuie...

    • Meme

      Meme (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Tot timpul mi-a fost teama sa ma apuc de o crema de zahar ars dar vazandu-ti reteta cred ca imi fac curaj,prea ai explicat bine!!!!!!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Nu am terminat reteta de citit: am vazut 18lg de zahar la 1l lapte si 8 oua. Zaharul este exagerat de mult. Este prajitura mea preferata, unica, dar eu o prepar: cate oua(10), atata zahar, s.a.m.d. Dar cred ca este o greseala ne-voita. Ma indoiesc sa gresesti reteta. (sunt f obosit, am socotit si facut acte, gramada)

    • Fara foto

      Andra , 07 aprilie 2009

      Si cat timp lasam la cuptorul preaincalzit...?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

159 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta rom
  • 18 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Zvetlana Popescu

Am facut-o ieri si e fff buna !!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

0 voturi    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

0 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci