autor:

Fara foto

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Blank Emanuel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l.


Se lasa vasul la racit.


Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu laptele.


Aceasta compozitie se toarna in vasul cu zahar caramelizat si se da la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, cam 40-45 de minute.


Se pune la rece si se serveste cu frisca, cu fructe sau simpla, dupa preferinta.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 02 iulie 2010

    am urmat in tocmai reteta ..dar are niste gauri si cred ca ar trebui sa se puna mai mlte oua ..in jur de 10-12..matusa mea a fscut aceeasi reteta cu 12 oua si a iesit intradevar ca o crema nu cum srie aici

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Reteta este destul de reusita.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Comentarii pe care nu le-a citit niciodata.Ultima logare este din decembrie 2005....Oricum reteta este buna!

    • Fara foto

      alexandra , 01 martie 2010

      ffffff buna........felicitari!!

    • Fara foto

      mihela , 12 decembrie 2009

      mi-a iesit super !!!! mi ales cu miez de nuca

    • andutzyka

      andutzyka (Maestru bucatar) , 21 noiembrie 2009

      am incercat retzeta si e super e usor ci bun:) :P

    • Fara foto

      Monica , 17 noiembrie 2009

      La aceasta reteta eu mai adaug stafide sau miez de nuca.Miezul de nuca se ridica deasupra si astfel iese mai gustoasa. Un alt ingredient miraculos care se poate adauga este putina esenta de rom. in acest caz nu se mai adauga zahar vanilat si reteta va iesi mai aromata. Pofta buna

    • Fara foto

      betty , 07 octombrie 2009

      Prea mult zahar pentru mine ... cu 5 oua inca nu am incercat , la inceput faceam cu 8, apoi cu 6 si urmeaza sa fac si cu 5. Am vazut retete si cu 4 oua ..prob sunt oua gigant.

    • Fara foto

      Amalia , 06 septembrie 2009

      A iesit super!

    • Fara foto

      Florina , 24 august 2009

      Mi-a iesit foarte gustoasa!!...ms!

    • Fara foto

      ionutz>>> , 18 iulie 2009

      Super mi-a iesit superbuna!

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      la fel stiu si eu reteta as mai adauga insa ca vasul cu compozitia se pune la cuptor in alt vas cu apa ptr. o crema mai fina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

497 voturi

Ingrediente

  • 125 g de zahar pentru caramelizat
  • 5 oua intregi,
  • 5 linguri de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 3-4 pachetele de zahar vanilinat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Blank Emanuel

Ciocolata

Zaharul cu un pahar de apa si zeama de lamaie se fierb pina se leaga, ca pentru glazura. Se

107 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Prajitura cu brinza - ARMONA.

Baza prajiturii se face din aluat fraged: 1/3 margarina+ 2linguri de zahar+sucul de la o portocala+1

16 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cozonac de la bunica mea

1 Kg faina cernuta se pune in lighean, Se face la mijloc adincitura in care se toarna un pic de

65 voturi    17 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

nicoleta

am urmat in tocmai reteta ..dar are niste gauri si cred ca ar trebui sa se puna mai mlte oua ..in jur de 10-12..matusa mea a fscut aceeasi reteta cu 12 oua si a iesit intradevar ca o crema nu cum srie aici

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

1 vot    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci