1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara de 2 litri, numai pentru asa ceva.
2. Se pune forma pe foc cu cana de zahar in ea si se tine la foc mic, amestecand continuu, sa nu se arda zaharul, pana se caramelizeaza complet. Apoi, se roteste vasul, astfel incat glazura sa acopere cat mai mult peretii vasului. Se lasa sa se raceasca putin.
3. In acest timp adaugam in blender cele 10 oua, cu 5 linguri de zahar si omogenizam. Se adauga laptele si esenta de rom si se omogenizeaza iar.
4. Se toarna compozitia in forma si se adauga stafidele inmuiate in prealabil in putin lapte.
5. Intr-un alt vas, mai mare decat forma se adauga apa si se incalzeste pana devine fierbinte.
6. Se introduce forma in vas si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aproximativ 80-90 min.
7. Crema se lasa sa se raceasca peste noapte in forma in care a fost facuta.
8. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.
Bon apetit!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii