Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe sa prinda o culoare usor maronie, luati de pe foc si turnati compozitia in 6 boluri mici sau in 6 cesti de cafea si incercati sa inveliti peretii cu zaharul caramelizat.
Fierbeti laptele cu esenta de vanilie. Mixati intr-un bol ouale si zaharul ramas(200 g)pana se formeaza o crema, iar cand laptele a fiert, turnati-l in fir subtire, peste compozitia de lapte si oua.
Incingeti cuptorul si turnati compozitia formata in bolurile sau cescutele cu zahar caramelizat si apoi asezati-le intr-o tava. Turnati apa fierbinte in tava, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea bolurilor/cescutelor. Introduceti tava in cuptor coaceti timp de 1 ora-1ora si 20 min, pana cand compozitia are textura piftiei.
Scoateti bolurile/cescutele cu crema de zahar ars, dati-le la rece, iar in momentul servirii rasturnati-le cu grija in farfurioare. In asa fel vor avea un aspect placut.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii