Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • Caramel:
  • -200 g zahar
  • Crema de lapte si oua:
  • -1 l lapte
  • -8 oua
  • -200 g zahar
  • -1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe sa prinda o culoare usor maronie, luati de pe foc si turnati compozitia in 6 boluri mici sau in 6 cesti de cafea si incercati sa inveliti peretii cu zaharul caramelizat.

Fierbeti laptele cu esenta de vanilie. Mixati intr-un bol ouale si zaharul ramas(200 g)pana se formeaza o crema, iar cand laptele a fiert, turnati-l in fir subtire, peste compozitia de lapte si oua.

Incingeti cuptorul si turnati compozitia formata in bolurile sau cescutele cu zahar caramelizat si apoi asezati-le intr-o tava. Turnati apa fierbinte in tava, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea bolurilor/cescutelor. Introduceti tava in cuptor coaceti timp de 1 ora-1ora si 20 min, pana cand compozitia are textura piftiei.

Scoateti bolurile/cescutele cu crema de zahar ars, dati-le la rece, iar in momentul servirii rasturnati-le cu grija in farfurioare. In asa fel vor avea un aspect placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise