autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars, cu blat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati peretii laterali. Lasati la rece sa se intareasca caramelul.


Facem blatul din 5 galbenusuri frecate bine cu apa, vanilie si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.


Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.


La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta


1/2 de albusuri si procedam la fel.


Preparam crema mixind ouale spuma cu 4 linguri zahar si zaharul vaniliat.


Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam usor laptele. compozitie o turnatm apoi in vasul tapetat cu zaharul ars.


Peste compozitia de crema adaugam imediat compozitia de blat.


In cuptorul dinainte incalzit la 170 de grade, dam vasul cu crema si blat pentru aproximativ o ora.


Facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt , chiar daca crema se clatina.


Scoatem vasul din cuptor si-l lasam sa se raceasca.Cand e rece in acoperim cu o farfurie si cu o miscare brusca il rasturnam cu fundul in sus pe farfurie si il lasam asa pina a doua zi sau macar cateva ore. Doar atunci ridicam vasul termorezistent de pe farfurie.


Tortul se serveste ca atare sau cu frisca sau fructe.


Nu necesita ornare, dar asta doar voi decideti...


Pofta mare !


Mai multe poze gasiti la mine pe blog:


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/crema-de-zahar-ars-cu-blat.html

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petcu Doina , 07 iunie 2013

    Este exceptionala! Trebuie mai mult zahar ca sa aiba blatul mai mult sirop!

  • Fara foto

    Mirela Iordachi , 06 iunie 2013

    am facut.o de f.multe ori dar blatul mi.a iesit tare.siropul nu s.a incorporat in blat.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 iunie 2013

    Buna prajitura cu toate ca nu am facut nici-o data prajitura ca crema de zahar ars o voi incerca si sper sa le placa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • pentru caramelizat :
  • 3-4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Petcu Doina

Este exceptionala! Trebuie mai mult zahar ca sa aiba blatul mai mult sirop!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rataef

Rataef

1.Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam faina si praful de copt. 2.Incorporam toate ingredientele si framantam bine.Lasam

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse