autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars, cu blat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Ingrediente
pentru blat:, , 5 oua, 6 linguri cu varf faina, 6 linguri zahar, 2 linguri apa, 1 plic praf de copt, esenta de vanilie, , pentru crema:, 1 l lapte, 5 oua, 4 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat Bourbon, , pentru caramelizat :, 3-4 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati peretii laterali. Lasati la rece sa se intareasca caramelul.


Facem blatul din 5 galbenusuri frecate bine cu apa, vanilie si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.


Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.


La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta


1/2 de albusuri si procedam la fel.


Preparam crema mixind ouale spuma cu 4 linguri zahar si zaharul vaniliat.


Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam usor laptele. compozitie o turnatm apoi in vasul tapetat cu zaharul ars.


Peste compozitia de crema adaugam imediat compozitia de blat.


In cuptorul dinainte incalzit la 170 de grade, dam vasul cu crema si blat pentru aproximativ o ora.


Facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt , chiar daca crema se clatina.


Scoatem vasul din cuptor si-l lasam sa se raceasca.Cand e rece in acoperim cu o farfurie si cu o miscare brusca il rasturnam cu fundul in sus pe farfurie si il lasam asa pina a doua zi sau macar cateva ore. Doar atunci ridicam vasul termorezistent de pe farfurie.


Tortul se serveste ca atare sau cu frisca sau fructe.


Nu necesita ornare, dar asta doar voi decideti...


Pofta mare !


Mai multe poze gasiti la mine pe blog:


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/crema-de-zahar-ars-cu-blat.html

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gianina Marin , 14 august 2014

    ati ghicit! multumesc !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 13 august 2014

    Rece din frigider, asa-i ? Sa va fie de bine !

  • Fara foto

    Gianina Marin , 12 august 2014

    Foarte buna, azi am avut pofta si am pregatit-o !

    • Fara foto

      Petcu Doina , 07 iunie 2013

      Este exceptionala! Trebuie mai mult zahar ca sa aiba blatul mai mult sirop!

    • Fara foto

      Mirela Iordachi , 06 iunie 2013

      am facut.o de f.multe ori dar blatul mi.a iesit tare.siropul nu s.a incorporat in blat.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 iunie 2013

      Buna prajitura cu toate ca nu am facut nici-o data prajitura ca crema de zahar ars o voi incerca si sper sa le placa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • pentru caramelizat :
  • 3-4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

58 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cea de-a VII-a intilnirea a "Gustoaselor" la Bran-Predelut 15-17 iulie 2015 - Prima parte

Aceasta a VII-a intilnire a "Gustoaselor" a avut de fapt doua parti si s-a desfasurat, de data aceasta

0 voturi    0 comentarii
1 min
Aperitive

Minciunele( cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

82 voturi    33 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buna prajitura cu toate ca nu am facut nici-o data prajitura ca crema de zahar ars o voi incerca si sper sa le placa.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos. Aluatul trebuie sa fie decongelat complet. Intr-un bol amestecam crema de ciocolata

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti si zmeura

Clatite cu finetti si zmeura

Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. Adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse