autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars cu mere

Autor: Laura Dinca (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura Dinca (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
2 mere mari, 1 cana de zahar, 8 oua, 1 litru de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita suficient de mare si cand a capatat o culoare brun deschis se ia de pe foc si se inclina astfel incat zaharul caramelizat sa ajunga pe peretii cratitei.


Separat se face un amestec cu ouale si laptele. taie merele in feliute subtiri si se aseaza pe fundul cratitei.peste ele se adauga amestecul de oua cu lapte si se baga la cuptor.


Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se rastoarna cratita peste o tava sau un platou.cratita nu se ridica de pe platou.se baga asa la frigider si se lasa o zi.


Se serveste rece.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

101 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 mere mari
  • 1 cana de zahar
  • 8 oua
  • 1 litru de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Dinca

Prajitura cu cacao

Mod de preparare Se bat albusurile spuma cu 150 gr. zahar. Galbenusurile se omogenizeaza cu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse