autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru Cremes

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
850 ml lapte, 2 budinci din vanilie, 9 linguri de zahar, 3 oua

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

472 voturi

Mod de preparare

Budincile din vanilie, 6 linguri de zahar si laptele se fierb pina se ingroasa, apoi se pun 3 galbenusuri frecate cu 3 linguri de zahar si se mai fierb 3 minute. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in crema fierbinte.


Se lasa la racit.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sasuke , 19 noiembrie 2013

    i buna budinca

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Super !

  • Fara foto

    Adina Trif , 26 februarie 2010

    arata foarte gustos si cred ca e si foarte bun!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

472 voturi

Ingrediente

  • 850 ml lapte
  • 2 budinci din vanilie
  • 9 linguri de zahar
  • 3 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

402 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

sasuke

i buna budinca



Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse