autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Crema pentru foi Lica

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Ingrediente
-1 pachet de unt, -coaja de la o lamaie, -500 g zahar, -2 oua (galbenusul), -o farfurie de nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu 250g zahar, untul si lamaia intr-un castron.


Intr-o cratita se pune restul se zahar, se topeste si se pun nucile, amestecandu-se. Compozitiile se amesteca si se pun intre foi.
Ouale se amesteca cu 250g zahar,
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Placinta alsaciana

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi

15 voturi    4 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi

6 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet de unt
  • -coaja de la o lamaie
  • -500 g zahar
  • -2 oua (galbenusul)
  • -o farfurie de nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Mancare de orez de post

Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei.Se adauga morcovele taiat rondele si ardeiul taiat feliute

11 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Friptura inabusita de rata cu sos picant

Rata se curata, se spala si se pune sa se friga inabusit aproximativ 90 de minute,cu sare, piper,

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse