festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri si tort

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

A l lapte se fierbe cu zaharul.


Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.


Separat se freaca untul, apoi se pune putin cate putin din compozitia racita si se amesteca usor pana la omogenizarea completa.


Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    dana (Maestru bucatar):

    sa va spun sincer eu prepar aceasta crema de vreo 10 ani de cand am inceput sa fac prajituri si se poate combina si cu nuca de cococs sau se poate stoarce zeama de la o lamaie pt o prajitura mai acrisoara,oricum merita sa o incercati, merge la orice prajitura dar sfatul meu este sa o faceti putin mai groasa pt ca in momentul omogenizarii cu unt se va mai inmuia putin si riscati sa curga din prajitura si stiu ca nu ne prea place asta .

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Dalalau , 01 februarie 2014

    Multumim pt retete,

  • Fara foto

    Geo George , 24 decembrie 2013

    cam care e cantitatea de lapte totala aici ,si cat se pune cu zaharu si la restu? treaba cu laptele ma incurcat

  • Fara foto

    Feran Anghel Lenuta , 19 decembrie 2013

    imi place

    • Fara foto

      Simona Cristina , 14 august 2013

      imi place

    • Fara foto

      Elena Corb , 25 mai 2013

      Toate arata bine, ma gindesc caci sin fffoarte gustoase, multumim pentru retete..

    • Fara foto

      Mirella Vasile , 21 mai 2013

      am incercat si eu prajiturile voastre super de bune tot timpul cand am invitati fac ceva bun multumesc pt sfaturi de a gati o buna prajitura.

    • Fara foto

      Kap , 19 aprilie 2010

      Cu o banda adeziva se reface in cazul in care sa taiat:)))

    • Fara foto

      baja ionel (Bucatar) , 08 aprilie 2010

      este de vanilie crema sau de ciocolata datimi raspunsul chiar acum

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Este destul de buna.

    • Fara foto

      loredana , 19 decembrie 2009

      ce fac daca crema de ou pe abur cu cacaua amestecata cu unt sa taiat cu ce pot sa o refac?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

468 voturi

Ingrediente

  • ½ l lapte
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet de unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

396 voturi    20 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Dorina Dalalau

Multumim pt retete,

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse