autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul.


Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.


Se utilizeaza calda

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Elle_Dana Elle

    Dana Elle_Dana Elle (Bucatar) , 18 decembrie 2012

    Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

  • Fara foto

    maria , 23 octombrie 2009

    am facut crema de oua cu unt si mi sa taiat.ce am de facut?

  • Fara foto

    nik , 29 iulie 2009

    Lipseste ceva anume, reteta nu se leaga.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

94 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 400 g zahar tos
  • 300 g nuci macinate sau arahide
  • 3-4 galbenusuri

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

400 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Dana Elle_Dana Elle (Bucatar)

Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

30 voturi    25 comentarii
1h
Budinci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci