autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul.


Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.


Se utilizeaza calda

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Elle_Dana Elle

    Dana Elle_Dana Elle (Bucatar) , 18 decembrie 2012

    Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

  • Fara foto

    maria , 23 octombrie 2009

    am facut crema de oua cu unt si mi sa taiat.ce am de facut?

  • Fara foto

    nik , 29 iulie 2009

    Lipseste ceva anume, reteta nu se leaga.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

94 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 400 g zahar tos
  • 300 g nuci macinate sau arahide
  • 3-4 galbenusuri

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

399 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Dana Elle_Dana Elle (Bucatar)

Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

2 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci