autor:

Fara foto

» » Torturi

Crema pentru torturi

Autor: scridonesi andrea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: scridonesi andrea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Ingrediente
1 litru lapte, 6 galbenusuri de ou, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de la o lamaie,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugam treptat faina si putin cate putin laptele. am terminat cu laptele si faina punem coaja de lamaie apoi o punem la foc mic si o amestecam in continu sa nu se faca cocoloase pana se ingrose.o folosim rece.eu o folosesc foarte mult la torturi.
Retete
Alte retete din Torturi

Chec cu frisca si bomboane M&Ms

Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Tort Diplomat - varianta mea

Se bate frisca si se pune la rece.Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se

5 voturi    7 comentarii
1h 5 min
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    O crema tare buna si usor de facut ! Felicitari! **** Bine ai venit pe gustos.ro ! te asteptam si cu alte retete.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 6 galbenusuri de ou
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • coaja de la o lamaie

Raporteaza reteta

Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

O crema tare buna si usor de facut ! Felicitari! **** Bine ai venit pe gustos.ro ! te asteptam si cu alte retete.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu buseuri si fructe

Tort cu buseuri si fructe

1 Se prepara doua blaturi ,egale ca dimensiuni din cate 4 albusuri batute cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie,pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi