festivalul blogurilor gustoase

autor:

cristina i.

» » Prajituri

Crempita mai altfel

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti acasa din aluat de patiserie.


Se prepara budinca cu cele 4 linguri de zahar tos cu laptele din care oprim 3 linguri apoi se pune la racit.


Se bate frisca cu cele 6 linguri de zahar praf si zaharul vanilat,la urma se adauga si intaritorul de frisca si se adauga budinca rece.


Se imparte compozitia in doua se pune prima parte pe prima foaie, apoi a doua foaie,restul de crema si ultima foaie. Peste se pune dulceata si se prepara glazura:200 gr zahar pudra se amesteca cu zeama de lamaie si trei linguri lapte fierbinte,se amesteca repede si bine si se pune peste dulceata.Va asigur ca este delicioasa.Eu am facut-o si fara dulceata si glazura si am pus deasupra ciocolata topita.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    E foarte bun cu dulceaţa de căpşuni!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    E delicioasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Da e o altfel de prajitura, care pare sa fie oarte buna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Scuze,am denumit astfel aceasta reteta pentru ca este totusi cu foi de cremsnit, iar reteta pe care o face mama d-voastra cred ca o stie fiecare mama si noi am invatat-o de la ele, nu-i asa? Cine nu a auzit si nu stie sa faca aceasta prajitura, indiferent de denumirea sa care difera de la o zona la alta a tarii.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Aceasta reteta "e altfel" cap-coada. Nu are nicio legatura cu cremsnitul sau pe langa. In copilarie, mama a facut cremsnit in timpul saptamanii, bah, ma suceam, ma invarteam (crema trebuie lasata de pe o zi pe alta, parca) si cand visul se implini, am venit de la scoala in mare fuga. Au! Am halit toata tava!!!! 2 zile nu m-am dus la scoala, basca doctori si tot alaiul. Nu am mancat ani de zile. Dar mama o face marfa, dom'le, ce mai!

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Reteta pare interesanta, dar nu mai seamana a cremes ci a prajitura cu crema, dulceata si glazura.

    • Fara foto

      Angy , 24 martie 2009

      O reteta excelenta! Tocmai ma-m ridicat de la masa dupa ce am gustat aceasta fabuloasa prajitura!:X:X:X:X Este preferata mea! Multumesc anticipat Cristinei pentru aceasta particica din rai! Fabulos:X:X:X:X Yumi!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 3 foi de cremsnit,1 litru frisca vegetala,400 ml lapte,1 plic budinca de vanilie,200 gr si 6 linguri zahar praf
  • 4 linguri zahar tos,3 plicuri zahar vanilat
  • 4 plicuri intaritor de frisca,1 lingura zeama de lamaie,1 borcan dulceata de capsuni

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina i.

Dulceata de gutui

Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se

30 voturi    11 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Ficat la gratar

Se spalat ficatul, se taie bucati potrivite si se lasa 2 ore in lapte la frigider. Se scoate ficatul

2 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Omleta delicioasa

Se taie salamul fasii si branza cubulete si se prajesc in putin unt,se adauga rosia taiata cubulete

17 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Crystyna (Chef de cuisine)

E foarte bun cu dulceaţa de căpşuni!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri