autor:

autor

» » Prajituri

Cremsnit

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foi:


Se imparte aluatul in 2 parti egale.


Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata.


Se coc in cuptorul incins la 190A C cam 12-15 minute.


Crema:


Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot.


Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.


In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase.


Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba.


Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.


Se pune foaia intreaga la fund.


Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta.


Se da la frigider cand s-a racit.


Se taie a doua zi sau cand se serveste.


Se poate pudra cu zahar.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte buna. E prajitura copilariei.

Dificultate

Medie

Timp

2h

228 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
  • Crema
  • 900 ml lapte
  • 115 g amidon
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    4 comentarii
nespecificat
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

2 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri