autor:

autor

» » Prajituri

Cremsnit

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foi, 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute, Crema, 900 ml lapte, 115 g amidon, 6 oua, 250 g zahar, 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

228 voturi

Mod de preparare

Foi:


Se imparte aluatul in 2 parti egale.


Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata.


Se coc in cuptorul incins la 190A C cam 12-15 minute.


Crema:


Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot.


Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.


In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase.


Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba.


Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.


Se pune foaia intreaga la fund.


Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta.


Se da la frigider cand s-a racit.


Se taie a doua zi sau cand se serveste.


Se poate pudra cu zahar.
Retete
Alte retete din Prajituri

Cremsnit

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea,

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Prajituri

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte buna. E prajitura copilariei.

Dificultate

Medie

Timp

2h

228 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
  • Crema
  • 900 ml lapte
  • 115 g amidon
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura ,,gelee-cherry"

Prajitura ,,gelee-cherry"

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri