autor:

autor

» » Prajituri

Cremsnit

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foi, 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute, Crema, 900 ml lapte, 115 g amidon, 6 oua, 250 g zahar, 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

228 voturi

Mod de preparare

Foi:


Se imparte aluatul in 2 parti egale.


Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata.


Se coc in cuptorul incins la 190A C cam 12-15 minute.


Crema:


Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot.


Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.


In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase.


Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba.


Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.


Se pune foaia intreaga la fund.


Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta.


Se da la frigider cand s-a racit.


Se taie a doua zi sau cand se serveste.


Se poate pudra cu zahar.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte buna. E prajitura copilariei.

Dificultate

Medie

Timp

2h

228 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
  • Crema
  • 900 ml lapte
  • 115 g amidon
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

288 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri